26
november

Open Podium

Open podium

 

14:00 - 16:30
gratis

Marienburg 29, Nijmegen
Open Podium

Het instituut Praktische Poëzie treedt deze middag op. HiPP (Het instituut Praktische Poëzie) is een samenwerking van Hans Mellendijk, Louis Radstaak en Bert Scheuter. HiPP verzorgt publicaties, presentaties en poëtische projecten. http://www.hipp.bz/

Deze middag treedt ook Marije Kos op. Zij is kunsthistoricus, beeldend kunstenaar en dichter. Meer over haar is te lezen op haar website: http://www.poeziemarijekos.nl/index.html

Ook Ed Bruinvis zal deze middag poëzie laten horen. Eind vorig jaar verscheen zijn bundel 'De Muze' bij uitgeverij Kontrast. Hij beschrijft hierin een hedendaagse liefdesgeschiedenis.
http://www.edbruinvis.nl/


Harry Daudt zal er deze middag ook zijn, samen met een gitariste.  Dankzij Pax Christi voettochten en zijn belangstelling voor beeldende kunst kwam hij in contact met de dichters Simon Vinkenoog en Johnny van Doorn. Hij verbond zich aan een literaire organisatie "Pen en Stem" en ontwikkelde die tot podium, cursusplek en bescheiden uitgeverij. In totaal bracht hij een twintigtal uitgaven tot stand, waarin hij zijn mededichters een podium bood en hen redigeerde. 

http://www.hernehim.nl/daudtharry.htm

 

27
oktober

Open GedichteN Podium

Open podium

 

14:00 - 16:30
€ 5,00

Marienburg 29, Nijmegen
Open GedichteN Podium

Zaterdag 27 oktober is er weer een editie van het Open GedichteN Podium.


De dichters Jolanda Oudijk, Eva Schuit, Jan Maurits Schouten en Nazir Alahmad treden deze middag op. Bertje van Delden leest voor uit haar nieuwe bundel 'Onbestendig' (uitgeverij Anderszins). Leo de Kruis laat Nederlandstalige liedjes horen.

 

WIT

 

Wonderlijk zo’n reis met de trein

ineens weer terug naar toen

er nog sprake was van boemeltje

en blauwe engel en ik in het gebreide

roze aan jouw hand voor het eerst

naar de stad. Lente zal het geweest zijn,

dwars door de graffiti zie ik de krent bloeien.

 

Bertje van Delden

 

Entree is  € 5,00 en elk entreebewijs is tevens een kortingsbon die besteed kan worden in de PcN-poëziewinkel en aan de PcN-poëziekraam op de boekenmarkt.

Inloggen / registreren

Ik ben al gebruiker

Voer uw e-mail adres en uw wachtwoord in om u op de website te identificeren.

 

Wachtwoord vergeten?

 

Schakel JavaScript in om gebruik te maken van onze inlogfunctie

Voer uw e-mailadres in en klik op herstellen. Als u met het ingevoerde adres inderdaad al een account heeft bij ons zult u per e-mail een nieuw wachtwoord ontvangen.

Ik wens gebruiker te worden

Registreren Sluit popup