Poëziecentrum Nederland heeft sinds 1 januari 2012 een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) beschikking. Vanaf 1 januari 2014 dienen ANBI's de volgende gegevens op haar website zetten:

 

Naam van de instelling: Poëziecentrum Nederland
KvK Handelsregister: KvK 17140854 (RSIN/fiscaalnummer: 810566382)

 

Adres- en contactgegevens:

 

Poëziecentrum Nederland
t.a.v. Wim van Til
Mariënburg 29
6511 PS Nijmegen

 

e-mail: [email protected]
tel.: 06-53856040
web: www.poeziecentrumnederland.nl

 

Doelstelling:

Poëziecentrum Nederland is een studie- en documentatiecentrum voor moderne Nederlands(talig)e poëzie. Het stelt zich ten doel het lezen en bestuderen van poëzie te bevorderen, in de breedste zin van het woord. Wie in poëzie is geïnteresseerd, op zoek is naar dat ene gedicht of naar informatie over die ene dichter(es), bundel of stroming, kan in het studiecentrum naar hartelust grasduinen. In het centrum zijn ruim 18.000 bundels, bloemlezingen, essaybundels, kronieken, beschouwingen en theorieboeken bijeen gebracht, die kunnen worden geraadpleegd. Ook vind je er (op auteursnaam gerangschikt) nog eens duizenden knipsels, dag- en weekbladrecensies en achtergrondartikelen. Het PcN helpt u bij het maken van thematische selecties, beschikt over een ruime collectie gedigitaliseerde gedichten alsmede verklankte poëzie.

Beleidsplannen

 

Beheren en Begeren 2017

 

Jaarrekeningen

 

Jaarrekening 2016 Jaarrekening 2017

 

Inloggen / registreren

Ik ben al gebruiker

Voer uw e-mail adres en uw wachtwoord in om u op de website te identificeren.

 

Wachtwoord vergeten?

 

Schakel JavaScript in om gebruik te maken van onze inlogfunctie

Voer uw e-mailadres in en klik op herstellen. Als u met het ingevoerde adres inderdaad al een account heeft bij ons zult u per e-mail een nieuw wachtwoord ontvangen.

Ik wens gebruiker te worden

Registreren Sluit popup