Word vriend in het jubileum-jaar van het PcN.
Na 20 jaar mag dat!

Vriend worden

Tegen 't vergeten: Johan Andreas dèr Mouw

Tegen 't vergeten: Johan Andreas dèr Mouw Zaterdag 18 januari 2020 i.s.m. Stichting Spleen

14.00 – 16.00 uur

 

'T is laat al in de nacht. Doodstil is ’t huis. Een gedicht van Johan Andreas dèr Mouw (1863 -1919) waar 26 hedendaagse Nederlandse en Vlaamse dichters zich door hebben laten inspireren. Ze schreven een reflectie in de vorm van een nieuw gedicht. Stichting Spleen verzamelde en bundelde de gedichten. De presentatie van deze bundel is zaterdag 18 januari van 14.00 tot 16.00 uur in het PcN. Negen dichters uit de bundel komen naar Nijmegen om hun reflectie voor te dragen én enkele andere eigen gedichten. Een middag tegen het vergeten van Johan Andreas dèr Mouw én om de hedendaagse poëzie te vieren. Optredende dichters zijn Kees Godefrooij, Mattie Goedegebuur, Gerrit Vennema, Tom Veys, Nelleke Lamme-den Boer, Monica Boschman, Mereie de Jong, Nanne Nauta en Erika De Stercke.

 

Presentatie en interviews zijn in handen van Monica Boschman. Van harte welkom. Toegang 5 euro, de bundel is te koop voor 19 euro.

 

Meer informatie over de dichter Dèr Mouw:

https://www.kb.nl/themas/nederlandse-poezie/dichters-uit-het-verleden/johan-andreas-der-mouw-1863-1919/het-leven-van-ja-der-mouw-zijn-leven-als-een-eindloos-lang-verdriet

Tegen het vergeten, aflevering 9:

 

i.s.m. Stichting Spleen: Johan Andreas dèr Mouw

 
 
meer informatie

Inloggen / registreren

Ik ben al gebruiker

Voer uw e-mail adres en uw wachtwoord in om u op de website te identificeren.

 

Wachtwoord vergeten?

 

Schakel JavaScript in om gebruik te maken van onze inlogfunctie

Voer uw e-mailadres in en klik op herstellen. Als u met het ingevoerde adres inderdaad al een account heeft bij ons zult u per e-mail een nieuw wachtwoord ontvangen.

Ik wens gebruiker te worden

Registreren Sluit popup