Word vriend in het jubileum-jaar van het PcN.
Na 20 jaar mag dat!

Vriend worden

Vertaalproject Baffo


Bundelpresentatie van ‘Vertalersweelde, Baffo in de handen van Mereie de Jong’ in het bijzijn van de Italiaanse ambassadeur, Zijne Excellentie Giorgio Novello.
 Jos van Hest verzorgt de presentatie,  vertaalster Mereie de Jong zal enige vertalingen voordragen en Jolies Heij, Anneke Schampaert, Jos van Hest en Kees Godefrooij zullen hun gedichten voorlezen geïnspireerd op het werk van Baffo.   Dit is een uitgave van Stichting Spleen.


Giorgio Baffo (1694 – 1768) was betrokken bij de opvoeding van Casanova en verdiende de kost als magistraat, maar bovenal was hij een vormvaste dichter die zijn inspiratie zocht in de plaggenhutten van het scabreuze op de uitgestrekte domeinen van Venus – Apollinaire omschreef deze dichter als de grootste ‘poète priapique’ die ooit had geleefd. In 1987 werd er een naamplaat onthuld bij de woning in Venetië waar hij de laatste jaren van zijn leven had doorgebracht.
Giorgio Baffo werd nog niet eerder in het Nederlands vertaald, maar daar is onlangs verandering in gekomen dankzij de inspanningen van Mereie de Jong. Dertien hedendaagse dichters lieten zich inspireren door het werk van Baffo, dat zich kan meten met dat van Pietro Aretino.
‘Zinderend als een sonnet van Baffo!’ riep Stendhal uit bij het zien van een pas ontdekt (1840) erotisch fresco in Pompeii.
Met bijdragen van Piet Gerbrandy, Bert Deben, Jos van Hest, Joop Alleblas, Anne-Marie Maartens, Maria Pommerel, Catalijne den Os, Anneke Schampaert, Jolies Heij, Adriaan Krabbendam, O.B. Kunst, Johan Wambacq en Kees Godefrooij
 

 
meer informatie

Inloggen / registreren

Ik ben al gebruiker

Voer uw e-mail adres en uw wachtwoord in om u op de website te identificeren.

 

Wachtwoord vergeten?

 

Schakel JavaScript in om gebruik te maken van onze inlogfunctie

Voer uw e-mailadres in en klik op herstellen. Als u met het ingevoerde adres inderdaad al een account heeft bij ons zult u per e-mail een nieuw wachtwoord ontvangen.

Ik wens gebruiker te worden

Registreren Sluit popup